Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Μπακλαβάς με φυστίκια αιγίνης και καραμελωμένες φλόυδες απο πορτοκάλια
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
10-12 κομμάτια
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
1 ώρα
Αναμονή
-
Υλικά
Για τον μπακλαβά:
350 γρ
χαλεπιανο
1 κ.σ.
αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ.
ζάχαρη
1
πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ
βουτηρο ΑιγοΠρόβειο ή Gee
Για το σιρόπι:
300 γρ
ζάχαρη
300 γρ
Νερό
1 κ.γ.
λεμονί
Για τις καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού:
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
300 γρ
ζάχαρη
500 γρ
νερό
Για το σερβίρισμα:
2 κ.σ.
φυστίκι αιγίνης χοντροκομμένο
Παγωτό βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεση
Αρχίζουμε με το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ακολούθως ανάβουμε τη φωτιά μέχρι να κοχλάσει το σιρόπι το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φυστίκια αιγίηνης με το αλέυρι αμυγδάλου και την ζάχαρη και πολτοποιούμε
Παίρνουμε το ταψί μας περίπου 30 εκ. και αλείφουμε τη βάση του με βουτηρο, ακολούθως βάζουμε τον υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει στο Microwave (απλά να λιώσει όχι να κάψει). Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας μας και αρχίζουμε να τοποθετούμε στο ταψί κάθε 2 φύλλο βρέχουμε τα φύλλα με βουτυρο με ένα πινέλο, όταν έχουμε βάλει είδη 8-9 φύλλα βάζουμε τα 9/10 από το χαλεπιανο και συνεχίζουμε με τα φύλλα μας μέχρι να τελειώσουν.
Κόβουμε προσεκτικά το μπακλαβά μέχρι κάτω και δίνουμε ότι σχήμα επιθυμούμε περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί προσέχουμε να πιάσει παντού. Σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 170 ψήνουμε για μια ώρα.
Βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φούρνο και όσο είναι ζεστός περιχύνουμε το κρύο σιρόπι και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, καραμελωμένο πορτοκάλι και φυστίκι αιγίνης.
Για τις καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού:
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες από το πορτοκάλι.
Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και το φέρνουμε σε βρασμό για να ξεπικρίσει η φλούδα. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές. (από κρύο νερό πάντα)
Παράλληλα για το σιρόπι, βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά να έρθει σε σημείο βρασμού.
Στραγγίζουμε καλά τις φλούδες και τις βάζουμε στο σιρόπι να βράσουν για 30-35 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να τις δούμε ότι καραμέλωσαν.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Μαχαλεπί λιβανέζικο
Γλυκά
Κρέπες τιραμισού
Γλυκά
Τιραμισού (γρήγορο)
No Leftovers
Εξωτικές μπάρες με μπανάνα και ινδοκάρυδο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: