Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Παραδοσιακό ρυζόγαλο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
5-6 άτομα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
30 λεπτά
Αναμονή
2 ώρες
Υλικά
150 γρ
ρύζι γλασέ
1 λίτρο
γάλα πλήρες
2-3
φλούδες λεμονιού
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
1
πρέζα αλάτι
50 γρ.
κορν φλάουρ
160 γρ.
ζάχαρη
2 κ.σ
κανέλα (για το σερβίρισμα)
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό (θερμοκρασία δωματίου) βάζουμε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά (μέχρι να είναι σπυρωτό).
Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε να φύγει το νερό και κρατάμε το ρύζι στο πλάι μέχρι να το χρειαστούμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις φλούδες από το λεμόνι, τη βανίλια και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 10’, ώσπου να αρωματιστεί το γάλα. Αποσύρουμε τις φλούδες από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στο γάλα και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάουρ με 50 ml παγωμένο νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δέσει και να μην νιώθουμε στο στόμα μας τη γεύση του κορν φλάουρ.
Σερβίρουμε σε 6 μπολακια το ρυζόγαλό μας με και πασπαλίζουμε με κανέλα όταν κρυώσει.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Κρέμα από εσπεριδοειδή
No Leftovers
Μαχαλεπί λιβανέζικο
No Leftovers
Μπακλαβάς με φυστίκια αιγίνης και καραμελωμένες φλόυδες απο πορτοκάλια
Γλυκά
Τιραμισού (γρήγορο)
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: