Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σαλάτα με φινόκιο, μήλο, σέλινο, αμύγδαλα και παρμεζάνα
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτες
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
2 λεπτά (μόνο τα αμύγδαλα)
Αναμονή
-
Υλικά
1
μικρό φινόκιο
1
πράσινο μήλο
2
κλωνάρια σέλινο
2
φρέσκα κρεμμυδάκια
30 γρ.
φουντούκια
30 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη
χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το φινόκιο και το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι ή μαντολίνο και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Κόβουμε το σέλινο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σπάμε τα φουντούκια στην μέση με ένα μαχαίρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τα φουντούκια στη σαλάτα μαζί με το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Crispy σαλάτα με πατάτες
No Leftovers
Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και φέτα
Γρήγορες Συνταγές
Πολύχρωμη σαλάτα με ντοματίνια , ρόδι και χαλούμι
Οικονομικές
Σαλάτα Waldorf με κόκκινο λάχανο, μήλα και φουντούκια
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: