Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Τάρτα με αχλάδι, chevre και θυμάρι
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Χορτοφαγία
Μερίδες
6
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
40 λεπτά
Υλικά
12
φύλλα κρούστας (περίπου 1 κουτί)
200 γρ
chevre (ile de france)
2
αχλάδια
50 γρ
βούτυρο
2
αυγά
200 μλ
κρέμα γάλακτος
1 κ.σ
φύλλα θυμαριού
30 μλ
σιρόπι σφενδάμου
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε τσακισμένα σαν βεντάλια μέσα σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε εναλλάξ φέτες αχλαδιού και κομμάτια chevre ανάμεσα στα φύλλα κρούστας, δημιουργώντας στρώσεις με τα υλικά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα, καλύπτοντας όλα τα φύλλα και τα υλικά.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα και να δέσει το μείγμα. Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Οικονομικές
Cheesy πατάτες ογκρατέν
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζεστά Ορεκτικά
Μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας και χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Σούπα μανιταριών
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: