Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Τραγανές τηγανητές πατάτες
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Χορτοφαγία
Μερίδες
2-3 άτομα
Προετοιμασία
5 λεπτά
Ψήσιμο
70 λεπτά
Αναμονή
1 ώρα
Υλικά
500 γρ
πατάτες (περίπου 2 μεγάλες πατάτες)
1 λίτρο
Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Αλάτι
1 κ.γ
καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ
ρίγανη ξηρη
Μέθοδος Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα.
Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Ανακατεύουμε συστηματικά για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Αποσύρουμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και ρίγανη αμέσως τις πατάτες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, έτσι ώστε να απορροφήσουν γεύση καλύτερα.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Σπιτική Κέτσαπ
Οικονομικές
Cheesy πατάτες ογκρατέν
Ζεστά Ορεκτικά
Potato mozzarella bombs
Γρήγορες Συνταγές
Ζουμερό τηγανητό κοτοπουλο παναρισμενο σε κορν φλεικς
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: