Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από Brie
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζεστά Ορεκτικά
Χριστουγεννιάτικα
Μερίδες
4
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο
5 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
250 γρ
Ile de France Brie
100 γρ
αλεύρι
1
αυγό
200 γρ
πάνκο (φρυγανιά)
1 λίτρο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το topping:
50 γρ
καρύδια
50 γρ
αποξηραμένα κράνμπερις
2 κ.σ
μαϊντανό
50 μλ
Maple Joe maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
16 τεμάχια
pretzel sticks
Μέθοδος Εκτέλεση
Κόβουμε το τυρί Brie σε μικρά τρίγωνα (4 κομμάτια από κάθε τυρί).
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε το αυγό, και σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε την φρυγανιά πάνκο.
Περνάμε κάθε κομμάτι τυριού πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την πάνκο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα "δεντράκια" Brie για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε τα ξυλάκια από κάθε τυρί και προσθέτουμε στη θέση τους ένα pretzel stick.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα τηγανητά "δεντράκια" Brie.
Περιχύνουμε πάνω σε κάθε δεντράκι με λίγο σιρόπι σφενδάμου, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, κράνμπερις και μαϊντανό, και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Μελομακάρονα
Γλυκά
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Γρήγορες Συνταγές
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα με χαλούμι και σκόρδο
Ζεστά Ορεκτικά
Potato mozzarella bombs
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: