Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα με χαλούμι και σκόρδο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Ζυμωτά
Χριστουγεννιάτικα
Μερίδες
Για 8-10 άτομα
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
25-30 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
2 φύλλα
σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
2 σκελίδες
σκόρδο
3 κ.σ
μαϊντανό
60 γρ
ανάλατο βούτυρο
100 γρ
χαλούμι
100 γρ
μοτσαρελα
1
αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200°C.
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Λιώνουμε το βούτυρο.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το χαλούμι και την μοτσαρέλα
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε με το πινέλο το μείγμα από βούτυρο- σκόρδο πάνω στη σφολιάτα. Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να κόψουμε τη σφολιάτα σε σχήμα δέντρου (ένα τρίγωνο). Κάνουμε μικρές εγκοπές στα πλαϊνά του δέντρου και τις ανασηκώνουμε για να δημιουργήσουμε «κλαδιά».
Με τα περισσεύματα από την σφολιάτα σχηματίζουμε αστέρια.
Ανακατεύουμε το αυγό με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε το πάνω μέρος της σφολιάτας.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
Αφήνουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σφολιάτας να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε ζεστό.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γλυκά
Μελομακάρονα
Ζεστά Ορεκτικά
Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από Brie
Γλυκά
Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Γρήγορες Συνταγές
Chicken parmigiana (Ιταλία)
No Leftovers
Εναλλακτική μους σοκολάτας με ρύζι
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: