Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σοκολατένιο fudgy κέικ με πασχαλινά αυγά
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
No Leftovers
Γλυκά
Μερίδες
9
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
1 ώρα
Υλικά
220 γρ.
ανάλατο βούτυρο
100 γρ.
κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ.
καστανή ζάχαρη
3
αυγά
1
λοβό βανίλιας ή 2 κ.γ. εκχύλισμα
1/4 κ.γ
αλάτι
120 γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ.
κακάο σε σκόνη
270 γρ.
σοκολάτα (από leftover πασχαλινά αυγά ή σοκολάτες)
½ κ.γ.
ανθος αλατιου, για το τελείωμα
Μέθοδος Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Πριν να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα σιγουρευόμαστε ότι το μείγμα μας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χοντροκόβουμε τα τα σοκολατενια αυγα και προσθέτουμε τα ⅔ στο μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20x20 εκ. Προσθέτουμε ανθό αλατιού και τα υπόλοιπα κομμάτια από τα σοκολατένια αυγά από πάνω. Ψήνουμε στους 175°C για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ταψί πριν το κόψουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
No Leftovers
Basque burned cheesecake με κουλί
Γλυκά
Carrot cake energy bites
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: