Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Chia seed pudding με γεύση μηλόπιτα
Εκτύπωση Συνταγής
Γλυκά
Πρωινό
Μερίδες
3-4
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο
-
Αναμονή
3-4 ώρες
Υλικά
Για το chia pudding:
300 μλ
γάλα πλήρες
6 κ.σ
σπόροι chia
2 κ.σ
μέλι
1/2 κ.γ
κανέλα
1/4 κ.γ
μοσχοκάρυδο
2 κ.σ
αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για τα καραμελωμένα μήλα:
2
μήλα, κομμένα σε κυβάκια
2 κ.σ
βούτυρο
2 κ.σ
ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ
κανέλα
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ
Σάλτσα lotus biscoff spread, αραιωμένη σε λίγο ζεστο νερό για να γίνει πιο ρευστή
1 κ.σ
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα
½
μήλο κομμένο σε κύβους
Μέθοδος Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τους σπόρους chia, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ, μέχρι να πήξει.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν ελαφρώς, για περίπου 5-7 λεπτά.
Μοιράζουμε το chia pudding σε ποτήρια ή μπολ.
Προσθέτουμε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα.
Ρίχνουμε λίγη ζεστή σάλτσα lottus.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, και τους κύβους απο το μήλο και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
No Leftovers
Apple crumble για 2 άτομα με μήλα που ξεχάσαμε στο ψυγείο
Γλυκά
Cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο
Γλυκά
Chocolate cookies με βρώμη – χωρίς ψήσιμο
No Leftovers
Croissant pudding με σοκολάτα και maple syrup
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: