Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Κυπριακό κουλούρι ( δαχτυλιά) με δεντρολίβανο
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Ζυμωτά
Οικονομικές
Μερίδες
2 μεγάλα κουλούρια
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο
35 λεπτά
Αναμονή
16 ώρες
Υλικά
Για τη ζύμη:
700 γρ
αλεύρι χωριάτικο
300 γρ
αλεύρι φαρίνα «00»
20 γρ
αλάτι
20 γρ
προζύμι ή 12 γρ μαγιά
550 γρ
νερό
75 γρ
ηλιέλαιο
3 γρ
δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ
μαστίχα
2 γρ
κανέλα
Για το πασπάλισμα:
Σουσάμι μουλιασμένο
Μέθοδος Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε 550 γρ νερό και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε το τσάι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να πάρει όλη την μυρωδιά από το δεντρολίβανο. Την επόμενη μέρα περνάμε από το σουρωτήρι για να πάρουμε μόνο το τσάι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα δυο αλεύρια, το αλάτι και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το τσάι και ζυμώνουμε (προσθέτοντας όσο τσάι χρειάζεται) μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη των 900 γρ και σχηματίζουμε 2 κουλούρια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία 30°C για 2 ώρες (αν χρησιμοποιήσουμε μαγιά) ή για 5 ώρες (αν χρησιμοποιήσουμε προζύμι).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 35 λεπτά.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Ζυμωτά
Αφράτο ψωμί με αλεύρι ολικής
Ζεστά Ορεκτικά
Flatbreads σπανακόπιτα
Ζυμαρικά
Viral pasta με φέτα, ντοματίνια και μελιτζάνα
Οικονομικές
Αυγά ποσέ σε bagel με κρέμα τυρί και πιπεριά φλωρίνης.
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: