Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
English
Ελληνικά
en
×
SEARCH
Για Εμένα
Συνταγές
Private Chef
Cookbook
Σαλάτα νισουάζ
🖨️ Εκτύπωση Συνταγής
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτες
Μερίδες
2-3
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο
15 λεπτά
Αναμονή
-
Υλικά
Για την βινεγκρέτ:
180 γρ
ελαιόλαδο
10 γρ
μουστάρδα ντιζόν
40 γρ
χυμός λεμόνι
1 κ.σ.
μέλι
1
πρέζα αλάτι
Για την σαλάτα:
1/2
μαρούλι η 100 γρ καρδιές μαρουλιού
1
πατάτα
100 γρ
φασολάκια
2
αυγά ( βρασμένα στα 12 λεπτα)
80 γρ
ντοματίνια
1
πιπεριά Φλωρίνης
50 γρ
αντζούγιες
40 γρ
αγγουράκι τουρσί
1
κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο (160 γρ)
1 κ.σ.
κάππαρη
2
φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση για βινεγκρέτ:
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε με μπλέντερ χειρός για να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, χτυπώντας με το μπλεντερ μέχρι να ενσωματωθεί. ( Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας νερό)
Εκτέλεση σαλάτας:
Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα σε μικρούς κύβους και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό ( κρύο) για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Ταυτόχρονα, σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλακια μας για 5-6 λεπτά και τα κρυώνουμε σε πάγο για να μείνει το χρώμα τους.
Κόβουμε τα αυγά σε φέτες.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, την πιπεριά και το αγγουράκι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις βρασμένες πατάτες , φασολάκια , αυγά, μαρούλι, ντοματίνια , πιπεριά, αντζούγιες , αγγουράκι τουρσί, κάπαρη, τόνο, κρεμμυδάκια και το την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές:
Γρήγορες Συνταγές
Πολύχρωμη σαλάτα με ντοματίνια , ρόδι και χαλούμι
Γρήγορες Συνταγές
Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και λεμονάτη σάλτσα με γιαούρτι
Οικονομικές
Σαλάτα Waldorf με κόκκινο λάχανο, μήλα και φουντούκια
Σαλάτες
Σαλάτα με noodles, σάλτσα φιστικιού και γαρίδες
Θες να σου στέλνω και άλλες νόστιμες συνταγές;
Κάνε εγγραφή και θα μαθαίνεις πρωτ@ για νέες συνταγές και τα νέα μου!
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
Leave this field empty if you're human: